Dromos FM - 100 χρόνια Κατακλυσμός Λάρνακας | Δείτε το πρόγραμμα | 29/05 - 03/06 2015
events
×

Notice

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'Disqus Comments (for Joomla)' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

100 χρόνια Κατακλυσμός Λάρνακας | Δείτε το πρόγραμμα | 29/05 - 03/06 2015

Πανδαισία για όλους ετοιμάζει ο Δήμος της Λάρνακας! Δημοφιλείς τραγουδιστές και συγκροτήματα με 5.000 συμμετέχοντες σε 3 εξέδρες.
Ξεχωριστή σημασία έχει το φετινό φεστιβάλ Κατακλυσμού στη Λάρνακα. Φέτος συμπληρώνονται ακριβώς 100 χρόνια από την αναβίωση του εθίμου των Γιορτών των Υδάτων που προϋπήρχαν στα αρχαία ελληνιστικά χρόνια στην πόλη του Ζήνωνα.

Από το 1915 και μέχρι πριν μερικά χρόνια, «ο Κατακλυσμός της Σκάλας» αποτελούσε τη μεγαλύτερη πανήγυρη της Κύπρου, με χώρο διεξαγωγής το παραλιακό μέτωπο των γνωστών σήμερα Φοινικούδων. Τα τελευταία χρόνια, η πανήγυρη μετεξελίχθηκε σε φεστιβάλ, το μεγαλύτερο που γίνεται στο νησί καθώς σε αυτό εντάχθηκαν μια πλειάδα εκδηλώσεις που συνοδεύουν τη γιορτή, η οποία διαρκεί συνήθως 15-20 μέρες.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας, Άκη Ιωάννου, υπολογίζεται ότι το 2014 γύρω στις 400.000 Κύπριοι και ξένοι επισκέφθηκαν το φεστιβάλ Κατακλυσμού στη Λάρνακα, για το οποίο εργάστηκαν ή έλαβαν μέρος με κάποιον τρόπο στο καλλιτεχνικό μέρος πάνω από 5.000 άτομα κάθε ηλικίας.

Για τη φετινή διοργάνωση του φεστιβάλ Κατακλυσμού στη Λάρνακα ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι φιλοδοξεί να καταρρίψει κάθε προηγούμενο προσέλευσης, αλλά και συμμετοχής σε αυτή, για να τιμηθούν ακριβώς με τον καλύτερο τρόπο τα 100χρονα του θεσμού. Επιπρόσθετα, καθώς η εκδήλωση συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού την 1η Ιουνίου, λήφθηκε πρόνοια ώστε να ενταχθούν εκδηλώσεις για τα παιδιά, οι οποίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν από μονές τους ως διοργάνωση Παιδικού Κατακλυσμού.

Στο καλλιτεχνικό μέρος, πέραν της μαζικότερης ίσως συμμετοχής κυπριακών συγκροτημάτων, μουσικών σχημάτων και ατόμων, ο Δήμος Λάρνακας στοχεύει στη μαζικότερη συμμετοχή Κυπρίων επισκεπτών στην πολυήμερη εκδήλωση, μέσα από την εμφάνιση σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Γιάννης Πάριος, Παντελής θαλασσινός, Θάνος Πετρέλης, και Γεράσιμος Ανδρεάτος είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται και αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο. Κοντά σε όλα αυτά, θα λειτουργήσει και φέτος η έκθεση παραδοσιακών επαγγελμάτων, αλλά και η σκηνή προβολών παραμυθιών με κεντρικό ήρωα τον Καραγκιόζη.


Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος θα είναι δωρεάν, με στόχο το κοινό να περάσει όμορφες ώρες.

Πλούσιο με ποιότητα το καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Ο ανεπίσημος Κατακλυσμός θα αρχίσει φέτος στις 23 Μαΐου και θα λήξει στις 7 Ιουνίου.Ο επίσημος Κατακλυσμός θα αρχίσει στις 29 Μαΐου και θα λήξει στις 3 Ιουνίου. Κατά το εξαήμερο της επίσημης διοργάνωσης θα διεξαχθούν παγκύπριοι αγώνες σε αθλήματα ανοικτής θαλάσσης, καθώς και αγώνες beachvolley.

Η επίσημη έναρξη του 100ού φεστιβάλ Κατακλυσμού της Λάρνακας θα γίνει την Παρασκευή 29 Μαΐου, από τον υπουργό Υγείας, Φίλιππο Πατσαλή. θα ακολουθήσει οπτικοακουστικό αφιέρωμα στα 100χρονα του λαρνακιώτικου κατακλυσμού. Επίσης συναυλία με τον Θάνο Πετρέλη.

Το Σάββατο 30 Μαΐου συναυλία με τον Δημήτρη Φανή, σάτιρα, συναυλία από το μουσικό σχήμα Κυριάκου Μαππούρα, συναυλία από τον Παντελή θαλασσινό και συναυλία από τον Γεράσιμο Ανδρεάτο.

Την Κυριακή 31 Μαΐου θα διεξαχθούν διαγωνισμοί κυπριακού ερωτικού τραγουδιού, κυπριακών ποιημάτων και κυπριακών τσιαττιστών. Συναυλία από το μουσικό σχήμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ, συναυλία-αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο από το μουσικό σχήμα «Αράδιππος».

Τη Δευτέρα 1η Ιουνίου ξεχωρίζει η συναυλία του Γιάννη Πάριου, ενώ το πρόγραμμα που θα είναι αφιερωμένο στα παιδιά θα αρχίσει στο μεσαιωνικό κάστρο της Λάρνακας στις 17:30 το απόγευμα. Η εκδήλωση για τα παιδιά θα ολοκληρωθεί στις 11:30 το βράδυ. Τα παιδιά θα καλωσορίσουν ο δήμαρχος Λάρνακας και άλλοι φορεί ςτης πόλης, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εξάωρο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αφιερωμένο εξ ολοκλήρου σε αυτά, με πολύ κέφι και εκπλήξεις.

Την Τρίτη 2 Ιουνίου θα διεξαχθεί διαγωνισμός παιδικού ελληνικού τραγουδιού και θα παρουσιαστεί συναυλία με την τραγουδίστρια Σαλίνα.

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο καθιερωμένος Κατακλυσμός «των Γερόντων», με κυπριακούς χορούς, κυπριακά τραγούδια και συναυλία με τoυς Vegas.

Κατά το επίσημο εξαήμερο του Κατακλυσμού η στάθμευση στη Λάρνακα θα είναι δωρεάν στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης, ενώ καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα παρουσιάζεται ταυτόχρονα σε τρεις εξέδρες κατά μήκος των Φοινικούδων.

 

KATAKLYSMOS 2015 FLYER GREEK no8 page 002

 

Last modified on Tuesday, 26 May 2015 15:32